Website ontwikkeling

Homepage

Website ontwikkeling op maat

Om als bedrijf concurrentieel te blijven, volstaat een eenvoudige website niet langer. Je website is meer dan een statisch visitekaartje. Steeds meer potentiële klanten zetten hun zoektocht naar producten en services digitaal in. Je website wordt het hart van je communicatie met je klanten. Het is dus van uiterst belang dat je online aanwezig bent en dat met een professionele website die de juiste boodschap meegeeft. Wij realiseren jouw website met oog op design, awareness en conversie.  

Waarom een website?

Je wil volgende week graag een nieuwe smartphone kopen. Waar begin je dan? De kans is groot dat je eerst via een zoekmachine een vergelijkend onderzoek zal doen om te kiezen welk merk en model je wil kopen. Uiteraard wil je ook weten waar je het gekozen model het goedkoopst kan kopen. Heb je dus geen website of is die verouderd of statisch? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Tegenwoordig bezoeken potentiële klanten steeds vaker eerst jouw website alvorens ze contact opnemen of een fysiek bezoek brengen aan je bedrijf. Het is voor veel mensen de eerste indruk én je weet wat ze zeggen over de eerste indruk…

Wil je helemaal klaar zijn voor de toekomst, dan investeer je niet in een website maar in een digitaal platform. Klanten zijn namelijk niet langer op zoek naar statische informatie maar willen een online beleving. Hoe sterker die ervaring, hoe sterker je connectie met de potentiële klant zal zijn. Je hoeft dit natuurlijk niet alleen te doen. Onze designers en ontwikkelaars staan klaar om het onderste uit de kan te halen voor je digitaal platform.

Hoe gaan we te werk?

Strategie en analyse

Alvorens we starten met het ontwerpen en ontwikkelen van de website of webapplicatie, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de bestaande architectuur. We analyseren de huidige website of webapplicatie en kijken naar wat je wil bereiken met het nieuwe digitaal platform: wil je voornamelijk nieuwe leads creëren of wil je meer online verkopen realiseren? Zodra de digitale strategie in kaart werd gebracht, gaan onze designers aan de slag.

Wireframes en design

Onze designers vertalen de digitale strategie naar wireframes. Dit zijn eenvoudige visuele weergaves die de navigatiestructuur en opbouw van de website weergeven. Deze vormen de basis voor het uiteindelijke design waarin usability en gebruiksvriendelijk (UX) centraal staan. Uiteraard besteden we extra aandacht een de mobiele weergave van je website zodat het er overal en altijd aantrekkelijk uitziet.

Ontwikkeling

Onze ontwikkelaars zetten de designs om naar een perfect werkende website. Dankzij het Drupal CMS en onze technologische expertise heb je snel een kwalitatieve en schaalbare website. We beseffen dat het moeilijk is om op voorhand helemaal vast te leggen waar je heen wil. We voorzien daarom tijdens de ontwikkeling voldoende momenten waarop we samen de voortgang bekijken en je de ruimte geven om nieuwe ideeën aan te brengen.

Training

Wat heb je aan een prachtige website als je er niet mee kan werken? Het is cruciaal dat de website voorzien wordt van content en hij regelmatig geüpdatet wordt. Onze experts voorzien daarom opleidingen voor zowel beginners als experts zodat iedereen met de website kan werken.

Support

Een beveiligingsprobleem, bugs die naar voor komen of nieuwe functionaliteiten die je wil toevoegen. Het onderhouden je website is essentieel voor een optimale ervaring van de gebruikers nu en in de toekomt. Onze experts zorgen ervoor dat je zorgeloos op beide oren kan slapen want de continuïteit van je website is verzekerd.

Waar besteden we aandacht aan?

Content Management Systeem (CMS)

Het is belangrijk dat je website veilig, schaalbaar en eenvoudig te beheren is. We kiezen daarom voor het Drupal CMS. Dit heeft een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke User Interface (UI) en zorgt ervoor dat je heel eenvoudig content kan wijzigen, afbeeldingen kan toevoegen of nieuwe pagina’s kan creëren. Het is geschikt voor eenvoudige kleine websites, maar ook omvangrijke digitale platformen. Zo kunnen externe tools, applicaties of webservices eenvoudig geïntegreerd worden in jouw website. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van een afspraakmodule aan je website, waardoor bezoekers zelf een beschikbare datum en tijd kunnen kiezen.

Vraagt je website toch te veel maatwerk voor het Drupal CMS, dan kan er ook gewerkt worden met het Symfony framework.

Responsive webdesign (Mobile friendly)

Tegenwoordig surft meer dan de helft van de bezoekers op mobiele apparaten. Het is dus essentieel dat elke gebruiker een optimale ervaring krijgt. We bouwen onze websites daarom met het oog op responsiviteit. Tablet, mobile of desktop: op elk apparaat zal je website optimaal te bekijken zijn.

User eXperience (UX)

Je wil een website waarvan bezoekers tevreden weggaan en waarnaar ze met plezier terugkomen. Tijdens het uittekenen van de wireframes en het ontwikkelen van de website ligt de focus daarom volledig op gebruiksvriendelijkheid (Usability) en User eXperience (UX). Je wil je bezoekers of gebruikers namelijk op de juiste manier door de website leiden. Een goede User eXperience kan het verschil maken tussen veel conversie of gemiste kansen.

Zoekmachinevriendelijk (SEO)

Wat heb je aan een parel van een website als niemand je website bezoekt? Het is belangrijk dat je website gevonden kan worden door zoekmachines zoals Google en Bing. Onze ontwikkelaars zullen tijdens het ontwerpen van jouw website speciale aandacht besteden aan volgende zaken:

  • Sitestructuur: een duidelijke linkstructuur en sitemap zorgen ervoor dat de zoekmachines de website vlot kunnen crawlen. Dit wil zeggen dat de zoekmachines jouw website vlot kunnen indexeren.   
  • Paginasnelheid: traag ladende pagina’s zorgen er niet enkel voor dat bezoekers weggaan, maar worden ook door zoekmachines negatief beoordeeld.  
  • Mobilevriendelijkheid: is je website niet mobielvriendelijk, dan kan je een hoge ranking in de zoekmachines wel vergeten.
  • Broken links: de aanwezigheid van pagina’s die niet werken hebben een negatieve invloed op de ranking van zoekmachines.  

Hoog scoren bij zoekmachines is een gedeelde verantwoordelijkheid. Je hebt namelijk ook als onderneming héél wat invloed. Het schrijven van duidelijke titels en content zijn uiteraard een vereiste. Hier stopt het voor veel ondernemingen vaak omwille van tijdsgebrek. Dit is ontzettend jammer want het doet veel inspanningen teniet. Wil je hoog scoren in zoekmachines, dan is het even belangrijk dat je zorgt voor paginatitel en meta descriptions.

Tools en technologieën

Drupal
Drupal Commerce
TYPO3
Bootstrap
Google Tag Manager
Google Analytics
Matomo
Campaign Monitor

Heeft jouw website nood aan een digitale transformatie?