Microsoft Power BI

Homepage

Wat is Microsoft Power BI?

Microsoft Power BI is een krachtige Business Intelligence tool van Microsoft voor het verzamelen en visualiseren van bedrijfsgegevens. De kracht van Power BI schuilt erin dat data eenvoudig omgezet kunnen worden tot actiegerichte rapportages door middel van diverse visualisaties. Deze visualisaties zijn voor iedereen begrijpbaar en vormen de basis van rapporten en interactieve dashboards. Doordat wel honderden verschillende databronnen eenvoudig met elkaar gecombineerd kunnen worden, ontstaan er inzichten die nooit eerder zichtbaar waren. 

Waarom wij werken met Microsoft Power BI?

Wat Power BI onderscheidt van andere tools is dat het een zeer eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface heeft, waardoor het bouwen van rapporten en dashboards bijna net zo eenvoudig is als het werken met Excel. Het beschikt daarnaast over heel wat standaardvisualisaties die je eenvoudig zelf kan stijlen en vormgeven zodat ze passen in de huisstijl van de onderneming. Het oneindig aantal connectoren met databronnen en de eenvoudige integratie met andere Microsoft producten, maken Power BI tot dé leider op het vlak van Business Intelligence tools. Nog niet overtuigd? Power BI heeft nog tal van voordelen: 

  • interactieve dashboards;
  • eenvoudig delen van rapporten binnen de onderneming;
  • volledig geautomatiseerde rapportage;
  • steeds actuele cijfergegevens;
  • eén versie van de waarheid.

Hét voordeel van Microsoft Power BI: het is volledig gratis! Zodra je de rapporten en dashboards wil delen binnen de onderneming, betaal je wel een maandelijkse licentie van €8,40 per gebruiker. Power BI biedt ontzettend veel mogelijkheden waardoor iedere organisatie, zowel groot als klein, verder kan groeien. Wil je weten welke voordelen Microsoft Power BI kan hebben binnen jouw onderneming? Contacteer ons dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Databronnen combineren

Power BI is een enorm rijke en krachtige tool die het mogelijk maakt om gegevens uit meerdere databronnen samen te brengen in één dataset. Zo zijn er connectoren naar alle bekende systemen van Microsoft zoals SharePoint, Azure en Dynamics 365, maar ook andere systemen zoals MySQL- en Oracle-databases, GitHub en Google Analytics. Gebruik je binnen de onderneming veel verschillende databronnen met zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens, dan kan je altijd beroep doen op onze Business Intelligence Consultants voor advies en ondersteuning.

Door gegevens uit meerdere databronnen met elkaar te combineren, creëer je nieuwe inzichten die nooit eerder zichtbaar waren. Cijfers zijn op elk moment van de dag, via ieder gewenst apparaat te raadplegen in de online omgeving van Microsoft Power BI. Hierdoor beschikken werknemers over de meest actuele informatie om belangrijke bedrijfsbeslissingen op te baseren.

Without big data analytics, companies are blind and deaf, wandering out onto the web like deer on a freeway.

Geoffrey Moore

Microsoft integraties

Power BI is naadloos compatibel met de vaak al bestaande Microsoft omgeving. Rapporten en dashboards kunnen eenvoudig gekoppeld worden als tab in Microsoft Teams. Zo kan de impact van nieuwe inzichten eenvoudig en snel gedeeld worden met teamleden en andere collega’s binnen hetzelfde departement (kanaal). Wil je een mail krijgen als een bepaalde Key Performance Indicator (KPI) boven of onder een bepaalde waarde komt, dan kan dit eenvoudig via MS Flow. Daarnaast kunnen de gegevens uit Power BI rechtstreeks geanalyseerd worden in MS Excel via de analyseerfunctie. Je hoeft dus nooit meer bestanden te exporteren.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Power BI consulting

Hoe zorg je er voor dat de juiste data, op het juiste moment op de juiste plaats is? Onze consultants helpen jou bij het identificeren van uitdagingen, opportuniteiten en doelen. Ze verzamelen en analyseren de beschikbare informatie en zetten deze vervolgens om naar overzichtelijke rapporten en dashboards in Microsoft Power BI. Ze maken gebruik van Key Performance Indicatoren (KPI) zodat je op elk moment kan zien hoe jouw onderneming het doet.   

Wil jij ook gebruik maken van de voordelen van datagedreven beslissingen? Doe dan beroep op onze Microsoft Power BI consultants. Zij helpen jou om de implementatie van je Business Intelligence (BI) project tot een goed einde te brengen. 

Power BI opleiding

Het creëren van rapporten en dashboards is belangrijk, het ermee leren werken is essentieel! Onze Power BI trainers zorgen ervoor dat je niet alleen rapporten kan gebruiken, maar ook eenvoudige interactieve rapporten en dashboards kan bouwen.

Je kiest als onderneming welke opleiding(en) je wil volgen. Vervolgens nemen we contact om te kijken in welke mate de onderneming al ervaring heeft met Microsoft Power BI en wat het doel van de opleiding is. Tijdens de opleiding wordt hiermee zoveel mogelijk rekening gehouden om het rendement van de opleiding te maximaliseren, want niets is zo waardevol als tijd!

Benieuwd naar de mogelijkheden van Power BI binnen uw onderneming?