Drupal, het open source CMS

Homepage

Drupal, wat is dat?

Drupal is een open source Content Management Systeem (CMS). Het is software waarmee zowel eenvoudige kleine websites als omvangrijke webplatformen en applicaties ontwikkeld en beheerd kunnen worden. Drupal is erg geliefd omdat het een veilig, flexibel en schaalbaar platform is dat ondersteund wordt door een wereldwijde community aan ontwikkelaars. Daarnaast is het eenvoudig aan te passen waardoor het perfect geschikt is voor maatwerk!

We zijn overtuigd van de kracht die in het Drupal Content Management Systeem (CMS) schuilt. We bieden verschillende Drupal diensten aan die speciaal ontwikkeld zijn om je bedrijf online te laten excelleren. Elke dienst richt zich op een specifiek onderdeel van het project waardoor je een digitaal platform krijgt dat je veiligheid geeft, schaalbaarheid biedt maar vooral flexibiliteit bezorgt.

Onze services

Drupal audit

Wil je een nieuwe website, heb je een bestaande website die je wil vernieuwen of zoek je een nieuwe webpartner? Bij een audit wordt de volledige Drupal-architectuur bekeken en geanalyseerd. Je krijgt een uitgebreid rapport met daarin de bevindingen en potentiële verbeteringen zodat je op voorhand weet waaraan je begint. 

Drupal development

Dankzij het Drupal CMS en onze ervaren developers heb je snel een kwalitatieve en schaalbare website of webapplicatie. We werken op een agile manier met directe communicatie waardoor je altijd zicht hebt op en controle hebt over het Drupal project. 

Drupal training

Werken in een Drupal omgeving kan in het begin uitdagend zijn. In onze Drupal training ontdek je alle mogelijkheden en shortcuts. Onze Drupal experts geven verschillende opleidingen voor zowel beginners als experts en volledig op maat van jouw team.

Drupal support

Een beveiligingsprobleem, bugs die opduiken of nieuwe functionaliteiten die je wil toevoegen: het onderhouden van je Drupal platform is essentieel voor een optimale ervaring van de gebruikers nu en in de toekomt. Dankzij onze Service Level Agreement (SLA) kan je zorgeloos op beide oren slapen want de continuïteit van je platform is verzekerd.

Drupal consultancy

Heb je nood aan gerichte expertise binnen je team? Heb je onvoldoende mankracht om een project tijdig af te ronden? Schakel dan een Drupal consultant in! Dankzij onze ervaren specialisten hebben we sterke, diepgaande kennis om jou te ondersteunen bij specifieke uitdagingen of langetermijnprojecten.

De voordelen van Drupal

1. Open source (Geen licentiekosten)

Open source betekent dat de code van Drupal vrij beschikbaar is. Het wordt ondersteund en verder ontwikkeld door een community van honderdduizenden ontwikkelaars wereldwijd. Iedereen kan dus bijdragen en verbeteringen toevoegen, meestal in de vorm van modules. Dit zijn bouwstenen die functionaliteiten toevoegen aan het bestaande Content Management Systeem (CMS). Hierdoor evolueert het systeem razendsnel en worden nieuwe modules waarmee we jouw Drupal platform op een eenvoudige manier kunnen uitbreiden, snel beschikbaar.

Open source wil ook zeggen: gratis! Je betaalt dus noch aankoopkosten, noch maandelijkse of jaarlijkse licentiekosten. Dit betekent dus dat het volledige budget gebruikt kan worden om de Drupal-code volledig naar je eigen smaak, wensen en doelstellingen te configureren. Als bedrijf investeer je dus niet in software, maar in een langetermijnvisie en succes. Bovendien hang je als klant niet vast aan een specifieke softwareleverancier.

Is je bestaand Drupal platform ontwikkeld door een externe leverancier maar wil je het laten vernieuwen en onderhouden door TBD, dan is dit perfect mogelijk!

2. Flexibel, modulair en schaalbaar

Drupal is er voor iedereen, ongeacht de grootte van de onderneming of de omvang van het project. Het Drupal CMS leent zich voor elk soort onderneming, elke website en elk budget. Wist je bijvoorbeeld dat de website van Tesla, Het Witte Huis en Harvard University gebouwd zijn met Drupal?

Door het modulair ontwerp is het perfect mogelijk om, mits de juiste kennis, snel een eenvoudig Drupal platform op te zetten. Je kan het Drupal CMS vergelijken met een blokkendoos: met de juiste modules en de juiste expertise kan je de meest complexe platformen bouwen. Door de bestaande +10.000 modules slim te combineren met maatwerk, creëren we steeds een passende oplossing voor jouw bedrijf. De mogelijkheden die de modules bieden, zijn vrijwel eindeloos. Is jouw onderneming klaar om te schalen? Dan groeit jouw platform gewoon met je mee.

Benieuwd hoe je platform er met Drupal kan uitzien? Neem dan vandaag nog contact op met onze experts.

3. Externe integratiemogelijkheden

Met Drupal is het perfect mogelijk om de bestaande systemen zoals een ERP- of CRM-pakket te koppelen aan het Drupal platform. Onze ervaring met diverse systemen zorgt ervoor dat de integratie met externe tools, applicaties of webservices steeds feilloos in je website geïntegreerd wordt. Benieuwd hoe wij je huidige technologie integreren? We staan open voor een vrijblijvend gesprek om je meer uitleg te geven. 

4. Gebruiksvriendelijk

Drupal heeft een heel overzichtelijke en gebruiksvriendelijke User Interface (UI). Drupal zorgt ervoor dat je als eindgebruiker heel eenvoudig content kan wijzigen, afbeeldingen kan toevoegen of nieuwe pagina’s kan creëren. Technische kennis is niet noodzakelijk, iedereen in je bedrijf kan de content van je website efficiënt beheren.

Heb je hulp nodig bij de eerste stappen in Drupal? Volg dan een opleiding op maat bij onze experts. 

5. Zoekmachinevriendelijk (SEO)

Wat heb je aan een parel van een website als niemand je website bezoekt? Het is belangrijk dat de website gevonden kan worden door zoekmachines om organisch verkeer naar de website te brengen. Dankzij uiteenlopende SEO-modules en optimalisatiemogelijkheden behaalt Drupal telkens zeer mooie resultaten.

6. Mobile friendly

Drupal zorgt ervoor dat we op een vlotte manier een responsive design kunnen integreren. Dit wil zeggen dat de website zich aanpast aan de grootte van het scherm. Op die manier kunnen we je website op alle toestellen (smartphones, tablets en laptops) perfect weergeven. 

Benieuwd naar hoe jouw Drupal website er kan uitzien?